18 ago 2013

EXCURSIÓ A LES GAVARRES


Dia 18 d'agost de 2013, Diumenge.


El passat dissabte, 8 de juny de 2013, vaig escriure això al meu diari:




Avui es important, perquè altre vagada, amb l’Esteve pintor, hem fet una excursió a la muntanya, molt maca, tot i que ens ha plogut força, encara que podria ve estat pitjor.




En principi, pensàvem anar-hi a un poblat ibèric a la Plana Basarda, però a les set del matí, plovia una mica i hem canviat d’opinió, ens hem anat a visitar la Cova d’en Daina a Romanyà i les Super Encinas Sureres, també dels voltants.

L’excursió la fèiem: l’Esteve, el seu cosí en Joan Carles, l’Alan (veí de l’Eugeni del carrer del Mall), en Josep María, (un altre amic de l’Esteve) i jo.

.....també hem anat a Puig d’Arques de 533 mts. que és el mes alt de les Gavarres. Allò es un observatori climatològic o astronòmic, però aquell dia, com que feia molta boira, no vam veure gaire res. Podien ve pujat a peu, però con que feia un dia tant lleixo, varem pujar amb la furgoneta.













Al costat de l’observatori, hi ha una plataforma per poder veure l’entorn, (els dies clars). Sota l’escala de pujar a veure el paisatge, hi ha un pessebre com homenatge a no sé qui, amb una placa commemorativa.
En acabar la visita, ens hem apartat una mica i hem trobat un altre enterrament, semblant al de la Cova d’en Daina, mes petit i fet per imitació, donat que les pedres del costat, estaven collades amb morter de ciment.
Tots ells, han tret els entrepans, i jo com sempre, no portava res, nomes aigua. Es clar que ja hi havia esmorzat a casa, abans de sortir al dematí.

Baixant per la carretera de Romanyà, a mig camí hi ha el trencant capa Panedas, l’hem agafat i a la meitat, mes o menys, hem deixat la furgoneta en un clar i hem baixat per un camí a la esquerra, per anar-hi a trobar la Font de Panedas. Per cert que estaven arranjant aquell paratge tan bonic, en Xavi Serrat, pare de l’Alan que hi havia estat Novi de l’Eugènia i en Sebastià de l’autoescola. Tots dos estan jubilats.
A partir d’ enllà, hem passat a la Riera de Salenys i hem fet un tros de Via Ferrata, amb pons de taulons de fusta, proteccions de cables, i uns paisatges magnífics, amb gorgues i canons molt i molt estrets, salts d’aigua. ¡Una meravella de la Natura!! A més, amb aquets temps que fa, que no para de ploure, el riu baixa força ple. Jo no sabia que tinguéssim una cosa tan maca aquí al costat de casa.

























En sortir del riu, hem pujat per un camí, a l’esquerra del. I res a quatre passes, ja estaven a la furgoneta. Allà hem trobat dos xicots de Tossa. L’Esteve, també els coneixia i hem parlat amb ells una bona estona.














En sortir amb la furgoneta, hem baixat a l’Estació de la Font Picant, on a caigut un xàfec, que sort que ens agafat redossats. Al bar del Restaurant de Salenys, que el porta l’Eva Motas, en fet la cervesa i cap a casa. ¡Un dematí fantàstic, encara que passat per aigua!!

No hay comentarios: